Full Truck Load & Less than Truck Load

Full Truck Load (FTL)

Full Truck Load kan 2 dingen betekenen: -Of je hebt genoeg producten om een ​​volledige vrachtwagenlading te vullen. -Of je hebt een gedeeltelijke lading en je hebt liever een dedicated vrachtwagen. In beide gevallen blijft de zending in dezelfde wagen van punt a naar punt b.

FTL wordt vaak gekozen wanneer bedrijven 10 pallets of meer moeten verzenden, wanneer ze risicovolle pakketten hebben of wanneer tijd een probleem is (FTL is sneller). FTL kost meer dan LTL, maar het zal uw zending sneller afleveren. GSS helpt jou ervoor te zorgen dat je zending op de juiste tijd en plek aankomt.

Less Than truck Load (LTL)

LTL is een type grond vrachttransport dat zendingen van verschillende klanten combineert. Bedrijven kiezen voor deze budgetvriendelijke optie wanneer de consumentenvraag naar hun producten gemiddeld of stabiel is. LTL is betaalbaar voor kleine bedrijven omdat de transportkosten worden gedeeld met andere bedrijven en een logistiek bedrijf van derden (3PL) wordt gebruikt.

Elk bedrijf neemt een deel van de vrachtwagen in voor hun goederen en betaalt alleen op basis van de hoeveelheid verzonden producten en de reisduur. LTL-zendingen maken vaak verschillende stops en laden en lossen verschillende goederen. De verzending duurt langer om de bestemming te bereiken, maar u bespaart op de verzendkosten. Een ervaren logistiek transportbedrijf zal hard werken om geld voor u te besparen door uw zendingen te matchen met reguliere geplande zendingen die naar dezelfde bestemming gaan.