Veelgestelde vragen


Wat zijn de voordelen van het versturen via Global Smart Shipping?

Je registratie bij GSS biedt een aantal voordelen. Je hebt toegang tot hele scherpe prijzen voor zendingen over de gehele wereld. Daarnaast kun je gebruik maken van een Customer service team dat jou helpt bij vragen over je zending. Zo hoef je niet te bellen met verschillende vervoerders maar wordt alles centraal opgevangen door het Customer service team van GSS. Ook biedt het systeem een gebruiksvriendelijke oplossing om je zendingen in te boeken. Binnen dit systeem kan je ook nog een overzicht zien van al je zendingen en deze volgen met behulp van Track & Trace.

Hoe wordt de betaling geregeld?

Iedere week ontvang je een factuur met daarop alle zendingen die je hebt ingeboekt. Deze factuur is overzichtelijk en combineert de informatie van alle vervoerders.

Klopt het dat het gebruik van het systeem gratis is?

Ja, het klopt dat onze software gratis te gebruiken is. Je profiteert van onze scherpe tarieven en hebt alleen kosten als je daadwerkelijk een zending bij ons inboekt, dit zijn dan de kosten voor het pakket. Het gebruik blijft gratis en je hebt geen maandelijkse kosten!

Zit ik vast aan een contract?

Nee, je kunt het systeem gebruiken wanneer jij daar behoefte aan hebt. Of je nu 1 zending per jaar of 10 per dag verstuurt maakt voor het systeem niet uit.

Hoe lang voordat mijn zending is verzonden?

Tijdens het inboeken van de zending kan jij zelf aangeven wanneer de zending moet worden opgehaald en wanneer deze moet worden afgeleverd.

Is er een overzicht van al mijn ingeboekte zendingen?

Jazeker, in ons systeem kan jij gemakkelijk een rapportage uitdraaien waarop al jouw zendingen te vinden zijn.

Ik heb al scherpe prijzen, wat is dan het voordeel?

Wanneer je zelf een goed contract met een vervoerder hebt kun je nog steeds voordeel halen uit ons systeem. Niet elke vervoerder biedt even goede prijzen naar alle bestemmingen. Ons systeem is ook geschikt voor vergelijkingsdoeleinden. Aangezien wij met verschillende erkende vervoerders werken kunnen wij een goede dekking garanderen met scherpe tarieven. Het al bestaande contract kan je er natuurlijk naast gebruiken, zodat je per zending kan kijken waar je goedkoper uit bent en zo alsnog op je zendingen kunt besparen. Het voordeel van ons systeem is hier dat je niet aan een contract vast zit en het kan gebruiken wanneer je wilt.

Incoterms


Wat zijn de Incoterms® regels?

De Incoterms® regels verklaren een reeks van drie-letterige leveringsvoorwaarden die de gebruiken tussen handelaren in koopovereenkomsten van goederen weergeven. De ICC Incoterms® regels beschrijven voornamelijk de taken, kosten en risico’s die verbonden zijn aan de levering van goederen door verkopers aan kopers.

Hoe worden Incoterms® regels correct gebruikt?

De ICC Incoterms® regels kunnen worden verwerkt in een contract, door simpelweg een referentie in te voegen . Er moet uitdrukkelijk verwezen worden naar een specifieke regel van de Incoterms® 2010, om onduidelijkheid te voorkomen. De Incoterms® regels worden vaak toegevoegd aan de algemene voorwaarden van de importeur of exporteur.

Waar kan ik de Incoterms® regels vinden?

De Incoterms® regels worden veel gebruikt in internationale verkoopovereenkomsten. De Incoterms® zijn echter geen wetgeving, maar een toevoeging aan het contract. De verschillende regels van de Incoterms® zijn kort uiteengezet op deze pagina, voor het volledige naslagwerk met de officiële regels kunt u de Incoterms® 2010 hier bestellen. Let wel op: Er zijn onder andere, gelijkklinkende namen, afgeleid van de inhoud van de ICC Incoterms® regels in omloop. Er is echter maar een officiele versie van de ICC Incoterms® regels, die van de International Chamber of Commerce.

Wie is er aan de Incoterms® regels gebonden?

De Incoterms® regels gaan over de verantwoordelijkheden tussen de verkoper en de koper onder de koopovereenkomst. De allocatie van de verantwoordelijkheden tussen de schipper, de koerier en de geadresseerde worden vastgesteld in een transportcontract.

Waarom moeten de Incoterms® gebruikt worden door de verkoper en de koper?

De Incoterms® regels worden gebruikt om risico’s voor het transport te verdelen. In de Incoterms® regels wordt uitgelegd welke verantwoordelijkheden bij de koper of de verkoper liggen. Als dit niet gebeurt, kan er verwarring ontstaan over de verantwoordelijkheden, wat grote risico’s kan hebben.

Kan ik de Incoterms® 2000 nog gebruiken?

Ja, dit is mogelijk. In de koopovereenkomst moet wel duidelijk vermeld staan dat de Incoterms® 2000 gebruikt worden, zodat dit voor zowel de verkoper als de koper duidelijk is.